Choose language

DASLOGIS: het Nederlandse Logistieke Data Space project succesvol afgerond

DASLOGIS is een Logistieke Data Space, een digitale virtuele omgeving, die het mogelijk maakt relevante gegevens in de logistiek te vinden en deze vervolgens veilig en gecontroleerd te delen met andere belanghebbenden. DASLOGIS biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en personalisatie van de drie belangrijkste soorten logistieke gegevensuitwisseling: 

  1. Het delen van transactiegegevens voor operationele optimalisatie
  2. het delen van data voor analyse
  3. Het delen van streaming supply chain-data voor realtime inzichten.

Visma Connect is een van de partners in het DASLOGIS project. Visma Connect levert kennis van en ervaring met datadeelinitiatieven en als (voormalig) beheerder van het iSHARE afsprakenstelsel. Daarnaast heeft Visma Connect een Autorisatieregister beschikbaar gesteld voor testdoeleinden.

Nadat eerder al het technische gedeelte van het project is afgerond publiceerde het logistieke instituut TKI Dinalog deze week het eindrapport op haar website. Het DASLOGIS project en de architectuur van DASLOGIS staan inmiddels nadrukkelijk in de belangstelling van verschillende nationale en internationale data space-initiatieven zoals het European Mobility Data Space (EMDS) initiatief, waarvan de voorbereidende studies onlangs zijn afgerond.

Met data spaces als kern van de EU Data Strategie, voorziet DASLOGIS verdere ontwikkelingen en implementaties in de komende jaren. Visma Connect kijkt uit naar mogelijke toekomstige samenwerkingen en blijft betrokken. 

Voor meer informatie over het DASLOGIS-project of in het algemeen over dataspaces en de rol van Visma Connect, kunt u contact opnemen met Marnix Vermaas

Achtergronden en een interview met Harrie Bastiaansen, Projectleider DASLOGIS en Bas van Bree, Programma Manager TKI Dinalog, op ons blog: Levelling the Playing Field for Data Sharing in Logistics.

 

Meer weten?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze experts horen graag van je en willen je helpen om je zakelijke leven gemakkelijker te maken.

Neem contact op

Related blog posts